Linkkejä‎ > ‎

Metsänomistajissa kaivataan muutosta. Metsänhoitoyhdistyslaki työryhmän raportti


Metsänhoitoyhdistyksille tulee antaa  aidot mahdollisuudet kehittyä ja tuottaa metsäpalveluita metsänomistajille

Metsänhoitoyhdistyksille tulee  antaa mahdollisuus toimia vapailla markkinoilla Metsänhoitoyhdistysten  olemassa olon turvaamiseksi poistamalla lakimääräiset mhy lain rajoitteet. Eihän MHY laki voi olla sillä, että sillä pyritään metsänomistajan metsän tuottoa siirtämään muille metsänomistajilta.
 
Metsänhoitoyhdistyslaki rajoittaa markkinatalouteen kuuluvaa metsänomistajien valinnanvapautta valita metsäpalvelujen tuottaja. 
 
Lain kumoamisella rajoitukset poistuvat metsänhoitoyhdistyksiltä ja metsänomistajilta. Näin omalta osaltaan saadaan metsänhoitoyhdistyksiä kohtaan nyky metsänomistajien luottamusta kohotettua ja mhy n edellytykset parata toimia tulevaisuuden kilpailuilla metsäpalvelumarkkinoilla. 

Yksityiset metsänomistajat tarvitsevat omaan metsätalouteensa enenemässämäärin ammattitaitoisia kilpailukykyisiä  metsäpalvelualan toimijoita puuntuotannon kustannusten pysyttämiseksi riittävän alhaisina ja palveluiden pysyttämiseksi laadukkaina.
Metsänhoitoyhdistyslain säilyttämisellä voidaan siirtää metsänhoitoyhdistysten olemassaolon hyötyjä muille kuin metsänomistajille, mikä se ei ole metsänhoitoyhdistysten tarkoitus. Metsänhoitoyhdistykset tulee olla metsänomistajien hallitsemia ja tuottavan hyötyjä vain metsänomistajille. Laki metsänhoitoyhdistyksistä tulisi kumota.

Alla linkki metsänhoitoyhdistyslain kumoamista pohtineen työryhmän raporttiin.

SelectionFile type iconFile nameDescriptionSizeRevisionTimeUser
ċ

Näytä Lataa
  11 kt v. 1 3.2.2013 klo 6.30 Hyöteikön Yhteismetsä
Comments