Ajankohtaista

Näytetään ilmoitukset 1 - 0/7. Näytä lisää »

Tiedote
Vuoden 2021 HIRVILUVAT TULLEET MYYNTIIN. Tarjoukset Hyöteikön yhteismetsän myytävistä hirviluvista  13.8.2021 mennessä:Katso metsästysluvat 2021 Hirvenmetsästys.tv Esa Kurvinen 
Tai soita 0408254404 
HYÖTEIKÖN YHTEISMETSÄN VUODEN 2021 PIENRIISTALUVAT Tulleet myyntiin.
    .Katso metsästys/pienriista.
27.6.2021 Hyöteikön yhteismetsän uusi hoitokunta järjestäytyi ja valitsi Hoitokunnan Puheenjohtajaksi Esa Kurvisen sekä Varapuheenjohtajaksi Kari Pätsin.Hoitokunnan  varsinaiset jäsenet vuonna 2021:Esa Kurvinen,Pauli Pitkänen,Kauko Palosaari,Rainer Määttä,Martti Määttä sekä Kari Pätsi.Varalla: Ari Mourujärvi, Jyrki Tauriainen, Kalervo Klemetti, Laura Kämäräinen, Aimo Lämsä, Hannu Karjalainen.

Hoitokunnan puheenjohtajan yhteystiedot: osoite,Santeri Ivalontie 1c9 93600 Kuusamo Puh.0408254404
 


Hyöteikön yhteismetsä Etelä-Kuusamossa! 

Hyöteikön yhteismetsä sijaitsee Etelä-Kuusamossa. 

Yhteismetsän omistavat yksityiset henkilöt ja kuolinpesät. Yhteismetsän pinta-ala on lähes 3400 ha. Hyöteikön yhteismetsä on perustettu reilu 30 vuotta sitten.
 
Hyöteikön yhteismetsän metsät ovat kaksijakoiset, on vanhoja uudistuskypsiä metsiä ja 80- luvulta ähtien perustettuja nuoria metsiä. Uudistuskypsät etsät ovat iältään selvästi uudistuskypsyyden saavuttaneita. Metsien käytön pohjana on metsäsuunnitelma. Hyöteikön yhteismetsä huolehtii metsien hyvästä hoidosta. Kuusamolaisen Hyöteikön yhteismetsän toiminnan tavoitteena on harjoittaa tehokasta, tuottavaa ja kestävää metsätaloutta osakkaiden hyväksi huomioiden mm. metsien luontoarvojen säilyttäminen ja muut ympäristölliset asiat. 
 
Taloudellisen kestävyyden lisäksi ekologinen ja sosiaalinen kestävyys ovat tärkeitä arvojamme. Monille osakkaille yhteismetsän metsät ovat tärkeitä virkistysalueita.
 
Yhteismetsän maista on huomattava määrä luonnonsuojelun kohteena. Hyöteikön yhteismetsän metsät ovat mukana metsäsertifioinnissa.
 
Yhteismetsä voi harjoittaa metsätalouden lisäksi  mm. rantatonttien vuokrausta ja myyntiä sekä tuottamalla metsästysmahdollisuuksia ja muita virkistyspalveluja.  Pohjois- Suomalainen Hyöteikön yhteismetsä myy metsästyslupia. Pienriista- ja karhuluvat myydään näiden nettisivujen kautta. Hirviluvat myydään netissä yleisen tarjouskilpailun pohjalta.
 
Yhteismetsän tuotto- odotukset ovat pitkällä aikavälillä hyvät. Yhteismetsäosuuksia on kuitenkin myytävänä vähän.
 
Hyöteikön yhteismetsään voidaan liittää yksityisen metsänomistajan ja yhteismetsän yhteisellä sopimuksella yksityisen metsänomistajan metsiä Hyöteikön yhteismetsän yhteismetsäosuuksia vastaan. Yksityiselle metsänomistajalle tulee näin yhteismetsäosuus koko yhteismetsään vastikkeena metsien liittämisestä yhteismetsään ja metsän tuotto koko yhteismetsästä saaman osuuden mukaan.

Yhteismetsää on helppo omistaa kaukanakin asuvan, yhteismetsä huolehtii metsien hoidosta hyvän metsänhoidon tapojen mukaisesti ja tehokkaasti. Kuusamon metsänomistajat ovat tervetulleita ottamaan yhteyttä Hyöteikön yhteismetsään, niin katsomme yhdessä, mitä etuja voidaan saavuttaa liittymisellä Hyöteikön yhteismetsään.

Keskiyön aurinko Iivaaran suunnalla pohjoisessa. Yötön yö Hyöteikön yhteismetsässä.

Hyöteikön yhteismetsän järjestämällä metsäretkellä oli hyvät porinat yhteimetsän jutuista.

Hyöteikön yhteismetsän rajalla.

Osuuskunta Laatumehtän Veijo, Reijo, Kimmo ja Kalle istuttavat metsäpuiden taimia
Maanmuokkaajat kaivuri Asmo Makkonen, Veljekset Mursu Oy ja Kimmo Aikio, M-Forest Oy äestys.
Hyöteikön yhteismetsässä virtaa puhtaat vedet.