Ajankohtaista


Kajaanissa Kuusamolaisen Pölkky Oyn Kajaanin saha
Vasemmalla Kuusamolaisen Pölkky Oy UPM yhtiöltä ostama Kajaanin saha, entinen Kajaani Oy                          

Ajankohtaista

Etelä- Kuusamon Iivaaran fosforikaivos ja Isomurto Hyöteikönsuon mahdollinen kaivannaisteollisuus tukisi koko Kuusamoa

lähettänyt Hyöteikön Yhteismetsä 5.7.2014 klo 14.19   [ 5.7.2014 klo 15.17 päivitetty ]

Etelä-Kuusamon Närängän ja Isomurron välinen alue on kaivannaisten suhteen mielenkiinnon kohteena monien kaivannaistuotteiden suhteen. Mistähän se alueella uskottu  timanttipiippu löytyneekään, Isomurrosta , Piippuvaarasta , Piippukummusta,  Salmikankaalta vai Hyöteikön suolta.  Alueella on kaivannaisten etsintöjä tehty pitkään sen" kultasuonen" löytämiseksi.

Näränvaarasta, Isomurto, Murtovaara kautta Inkeelle on kiinnostava vyöhyke kaivannaisten suhteen. Kaivannaisteollisuus olisi tärkeä alueen taloudellisen kehityksen kannalta metsätalouden ohessa.

Kuusamon Iivaaran fosforiesiintymälle olisi markkinoita, kun Sokli näyttää myöhästyvän. Miten pikaisesti Kuusamossa saadaan  kaivoksia pystyyn työllistämään Kuusamolaisia. Kaivokset toisi paljon kaivattua teollista tuotantoa metsätalouden lisäksi nostamaan Kuusamo kukoistukseen. Kuusamo kaipaa enemmän kuin uskommekaan teollisia työpaikkoja. Elinkeinot tukisivat toinen toisiaan ja antaisivat aluetaloudelle sitä piristystä, mikä tukisi maaseudun ihmisten asumista taajamien ulkopuolellakin kotikylissä ja loisi muutenkin erilaisia todella tarpeellisia palveluja kysynnän seurauksena.


Hyöteikön yhteismetsän metsäretki 14.6.2014.

lähettänyt Jukka Tervo 19.6.2014 klo 11.25   [ päivittänyt 19.8.2014 klo 7.32 Hyöteikön Yhteismetsä ]

Metsäretkellä vasemmalta Kauko Törmänen,
Reijo Veteläinen ja Hyöteikön yhteismetsän
puheenjohtaja Mauri Käkelä

Pöytälehto Hyöyteikön yhteismetsä vasemmalta
Voitto Pätsi, Kauko Tornberg, Matti Karvonen ja
Hannu Karjalainen 

Maastoon iloisena vasemmalta Helena Karvonen,
Matti Karvonen, Reijo Veteläinen ja Ulla
Veteläinen

Kivijärven laavu 14.6.2014 Hyöteikön yhteismetsän
osakaskunnan metsäretki
Hyöteikön yhteismetsän metsäretkellä 14.6.2014 arvonnassa
olleet moottorisahat voittivat Ulla Veteläinen ja Voitto Pätsi

Osta Metsästyslupa Kuusamoon

lähettänyt Hyöteikön Yhteismetsä 3.3.2013 klo 11.07   [ päivittänyt 30.4.2015 klo 4.45 Hyöteikön Yhteismetsä ]

Pienriistalupia syksylle 2014.

 

Hyöteikön yhteismetsän hallinto

lähettänyt Hyöteikön Yhteismetsä 16.5.2012 klo 0.48   [ 20.8.2014 klo 4.50 päivitetty ]

Puheenjohtaja Mauri Käkelä ja varapuheenjohtaja Jukka Tervo ovat ilmoittaneet 19.8.2014 eroavansa hoitokunnan jäsenyydestä.


Hyöteikön yhteismetsä
Nurminiementie 54
93600 Kuusamo

 p. 040 411 7609 ja sp; hyoteikon@yhteismetsa.fi

Kuusamossa Hyöteikön yhteismetsäosuus, metsäpalsta, myytävänä /ostetaan

lähettänyt Hyöteikön Yhteismetsä 16.5.2012 klo 0.46   [ 20.3.2016 klo 9.44 päivitetty ]

Kauppapaikka

Tämän kauppapaikan tarkoituksena on löytää ostajat tarjolla olevalle metsälle /yhteismetsäosuudelle tai myyjät halukkaille ostajille. 

Kauppapaikka on tiedottamista varten, osapuolet itse hoitavat keskenään kaupankäynnin.
 _________________________________________________________________
Myydään hyöteikön yhteismetsästä 120 osuutta. Hintapyyntö 33000e. Ostaja vastaa kaupanvahvistajan palkkiosta, kiinteistötoimitusmaksusta, lainhuutokuluista sekä varainsiirtoverosta ym. kuluista. Puh. 0408417711
_________________________________________________________________
Ostetaan
Ostan Hyöteikön yhteismetsän osuuksia. Myyntitarjoukset sähköpostitse. sp; tervojukka@gmail.com  p. 040 7324 985
_________________________________________________________________

Metsäpalvelut Kuusamolaisessa Hyöteikön yhteismetsässä

lähettänyt Hyöteikön Yhteismetsä 16.5.2012 klo 0.45   [ päivittänyt 31.1.2013 klo 12.05 Hyöteikön Yhteismetsä ]

Kuusamolaisen Hyöteikön yhteismetsän toiminnan tavoitteena on harjoittaa tuottavaa monimuotoista kestävää metsätaloutta ja muita yhteismetsään liittyviä toimintoja yhteismetsän osakaskunnan hyväksi.

Metsällisissä toimissa toiminnan pohjana on metsäsuunnitelma. Toimissa käytetään taloudellisesti hyviä hakkuu- ja uudistamismenetelmiä. Yhteismetsä pitää metsänsä mahdollisimman tuottavana ja harkitsee investoinnit metsään taloudellisin perustein. 

Hyöteikön yhteismetsä hankkii tarvitsemiaan metsäpalveluja tarkoituksen mukaisesti metsäalalla toimivilta metsäpalveluntuottajilta. Yhteismetsä kilpailuttaa pyytämällä tarjouksia ja harkitsee ostettavia palveluita tarkoituksen mukaisesti itsenäisesti yksityisenä yrityksenä. Yhteismetsä huomioi toimissaan luontoarvot.

Hirvenmetsästys yhteismetsässä Kuusamon seudulla

lähettänyt Hyöteikön Yhteismetsä 16.5.2012 klo 0.44   [ päivittänyt 25.5.2014 klo 3.14 Hyöteikön Yhteismetsä ]

Hirvi

Hirvi on maamme suurin riistaeläin, uros hirvi painaa jopa 600 kiloa, naaras jopa 300 kiloa ja vasat alle 100 kiloa. Hirvi on kiistatta Suomen tärkein ja halutuin riistaeläin. Suomen hirvisaalis on vaihdellut kannan vaihtelun mukaisesti. Nykyisin hirviä saadaan saaliiksi yli 50000. Kuusamon, Posion, Sallan, Kemijärven kunnissa hirvikannat ovat olleet menneinä vuosina kohtalaisen runsaita, eikä Taivalkoski ja Suomussalmi jälkeen ole jääneet. Koillismaalla Kuusamossa hirvikanta on suurempi kuin Suomessa keskimäärin. Hirvenmetsästys yhteismetsässä tuo metsästäjälle vapauden harrastaa hirvenmetsästystä parhaalla mahdollisella tavalla. Hirvijahti onnistuu Hyöteikön yhteismetsässä. Hirvenmetsästys alkaa syyskuun viimeisenä lauantaina. Hirviluvat Hyöteikön yhteismetsä myy tarjousten perusteella maalis-huhtikuun vaiheessa.

Metsästystavat

Hirviä metsästetään monella eri tavalla; tapoina ajometsästys, hirven houkuttelu, hirven väijyminen ja koirametsästys. Hirven houkuttelu ja naakiminen metsästystapoina ovat ruvenneet jälleen lisääntymään pienillä hirviseurueilla mielenkiintoisina sykähdyttävinä hirvenmetsästysmuotoina. Taitava hirvenmetsästäjä voi houkuttelemalla jallittaa suurimmat ovelimmatkin hirvisonnit. Hirvenkaato metsällä koiranhaukusta on monelle metsästäjälle syksyn kohokohta. Hirvenmetsästykseen soveltuvat harmaahirvikoirat, laikarodut sekä karhukoirat. Hirvikanta houkuttelee metsästysalueille myös karhuja, jonka ainakin hyvällä onnella voi sattua saamaan saaliiksi Hyöteikön yhteismetsässä.

Hirvi ja metsätalous

Metsässä avohakkuun jälkeen tulevat taimikot tuottavat hirville niiden tarvitsemaa ravintoa. Hirvi on hyötynyt nykymuotoisesta metsänhoidosta. Erityisesti 2-3 metrin mittaiset taimikot ovat vaarassa. Hirvenmetsästyksen hyvä oikea kannansäätely huomioi metsät ja metsätuhot ennaltaehkäisevästi ja myös tuottaa metsästyksen kautta metsänomistajalle.

1-7 of 7